Michelle Zink Prófécia


A tizenhat esztendős Lia Milthrope nemrégen veszítette el édesapját, s immár teljesen szülő nélkül maradt. Amikor azonban egy különös jel tűnik fel a csuklóján, lassan ráébred, hogy a bélyeg, amelyet viselnie kell, sokkal súlyosabb az árván maradt leány titulusánál. Lia és ikerhúga, Alice végzetes szerepet örökölt egy ősi próféciában, amely évszázadok óta ikrek generációit fordította egymás ellen. 
Lia eltitkolja felfedezését Alice, s még szerelmese, James elől is, ám ahhoz, hogy teljesen megszabadulhasson a titok terhétől, véget kell vetnie a próféciának – mielőtt a húga tenné meg. Csak akkor értheti meg végre szülei halálának rejtélyes körülményeit, s a csuklóján sötétlő jel valódi jelentését; csakis akkor tudhatja meg, meddig képes elmenni Alice, hogy őt legyőzze, és miféle pusztulást hozhat a prófécia a világra.

 


A trilógia második kötete.
A tizenhat esztendős Lia Milthrope elszántan kutat a Kulcsok után, hogy végre véget vessen a próféciának, amely generációk óta keseríti családjuk életét. Eközben ikertestvére, Alice tovább csiszolja sötét tudományát, hogy Liát megakadályozza törekvéseiben. Alice mindent képes feladni, csak hogy visszaszerezhesse magának a szerepet, amelyet ikernővére a sors váratlan fordulatával örökölt. S ez nem az egyetlen dolog, amire vágyik. Hiszen Lia kedvese, James immár egyedül maradt…
Lia és Alice mindig tudta, hogy a prófécia legközelebbi szövetségeseiket is ellenük fordíthatja. Azt azonban egyikük sem sejtette, mire késztetheti őket az árulás. Hiszen csak egyikük tarthat ki a végsőkig.


Lia Milthrope szilárdan elhatározta, hogy véget vet a családja életét generációk óta megkeserítő Próféciának, az idő azonban gyorsan telik. Lia útra kel tehát, hogy felkutassa a Prófécia hiányzó oldalait, amelyek segítségével bezárhatja a Kaput, és megnyerheti ikerhúga, Alice közreműködését is – vagy nem marad más választása, az életét kell kockára tennie, hogy örökre száműzze Samaelt erről a világról.
Lia minden lépését a hűséges Dimitrit vigyázza, ám Alice mellett immár ott áll James, az a férfi, aki egykor Lia kedvese volt – és talán szíve mélyén még most is őt szereti. James semmit sem sejt az igazságról, nincs tisztában a két testvér átkos szerepével, sem az őket elválasztó Próféciával. S Alice ezen nem is kíván változtatni. 
Akadnak titkok az életben, amelyeken nem osztozhatnak még a testvérek sem. 
Mert a közös titkok végül elpusztíthatják – mindkettőjüket.