Helen Halstead - Mr. ​és Mrs. Darcy

A ​Büszkeség és balítélet megírásával Jane Austen minden idők egyik legkedveltebb irodalmi szerelmespárját hívta életre Elizabeth Bennet és Fitzwilliam Darcy kettősével. Azok közül, akik olvasták történetüket, talán nem is akad olyan, aki ne lenne kíváncsi a folytatásra.
Helen Halstead onnantól indítja Darcyék történetét, ahol Austen abbahagyta. Megörökíti egybekelésüket, majd a friss házasok első közös éveit, amikor is Mrs. Darcy hirtelen a londoni társasági élet középpontjában találja magát. Ez erőteljes váltásnak bizonyul a nyugalmas vidéki élethez képest, ám Elizabeth éles esze, természetes bája és üdítő szellemessége saját jogon is népszerűvé teszi őt a legmagasabb körökben. Tekintélyes barátnőre tesz szert Englebury márkiné személyében, de őladységének köre féltékenyen figyeli, így Elizabeth egy olyan érdekcsoport tagja lesz, akik számára az intrika az élet elengedhetetlen része, és a vetélkedés a mozgató erő. Idővel mindez feszültséget teremt közte és a férje között, veszélyeztetve boldogságukat. A büszkeség és a balítélet ismételt hibájába esnek, de felül tudnak-e ezeken kerekedni ezúttal is?
A szerző a Darcy házaspár mellett új szereplőket is bemutat, ugyanakkor nem feledkezik meg a már megismertekről sem, így értesülhetünk például Georgina Darcy és Kitty Bennet boldogságkereséséről, vagy épp Anne de Bourgh és Caroline Bingley sorsának alakulásáról. A fordulatokkal teli, szellemes és szórakoztató regény nem nélkülözi a szatirikus humort, a mulatságos kalandokat, de a drámát sem.
A legfőbb kérdés pedig az, vajon az őket körülvevő kavalkádban erős tud-e maradni Mr. és Mrs. Darcy szerelme?