James Dashner - Halandósági elv - trilógia


Az ​Útvesztő szerzőjének új sorozata. 
Michael szinte minden idejét a VirtNetben tölti, élete kalandok és izgalmas hackertámadások sorozata. Egyre magasabb szintekre jut a számítógépes játékvilágban, a szabályokkal mit sem törődik – miért is törődne, hiszen mind totál értelmetlennek tűnik. Ám egyes szabályoknak nagyon is jó oka van: bizonyos műszaki fejlesztések illetéktelen kezekben rendkívül veszélyesek lehetnek. És a veszély valóra is válik. 

Michael egy napon sokkoló esemény szemtanúja lesz, melynek élményétől nem tud szabadulni. Egyedül van, a szülei elutaztak, a barátai pedig csak a virtuális térben elérhetők. Ekkor a történet még meglepőbb fordulatot vesz: egy szervezet rákényszeríti Michaelt, hogy barátaival együtt kutassa fel Kaine-t, azt a titokzatos hackert, aki nemcsak az egyre szaporodó halálesetekért felelős, hanem a VirtNet fölött is át akarja venni az uralmat. Senki sem tudja, hogy a virtuális világ melyik zugában rejtőzik, és mire képes. Michael, Bryson és Sarah elindul az Ösvényen, amely talán elvezet Kaine-hez. Szörnyű és brutális próbák, lávafolyamok, kozmikus földrengések és öldöklő háborúk között vezet az útjuk. Ezer halál vár rájuk, de csak a virtuális álomban – vagy talán mégsem csupán ott? Ahogy a játék és a valóság határai egyre inkább elmosódnak, úgy lesz a virtuális álomból igazi rémálom…

LETÖLTÉS




Michael korábban azt gondolta, számára a VirtNet nyitott könyv. Ám az igazság, amit az Ösvényen kiderített, rémisztőbb mindennél, amit megbízói lehetségesnek hittek, és kíméletlenül felforgatja az életét. Sőt még annál is többet: magát a világot.Kaine, a világuralomra törő kiberterrorista nem ember, hanem tangens, azaz öntudatra ébredt számítógépes program. Michael pedig akaratlanul a cinkosává vált, részesévé Kaine azon tervének, hogy emberi testbe letöltött tangensekkel népesítse be az egész bolygót. Ha bárki álomba merül a VirtNetben, nem tudhatja, hogy mire felébred, az elméjének helyét nem egy tangens foglalja-e majd el.A VirtNet biztonsági szolgálata igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy a világ tökéletesen biztonságos, de Michael és a barátai tudják, hogy a hatalomátvétel már meg is kezdődött. Ha ők nem állítják meg Kaine-t, az emberiségnek egykettőre vége. Szédületes hajsza veszi kezdetét, hogy a csapat ismét egymásra találó tagjai meghiúsítsák a gyilkos tervet. Ahogy a játék és a valóság határai egyre inkább elmosódnak, úgy lesz a virtuális álomból igazi rémálom.




Michael ​életét sokáig kitöltötte a VirtNet, ám a kibertérben zajló játékból véres valóság lett. Alig néhány hete még élvezet volt alámerülni az álomba. A legmodernebb műszaki hátteret és a legfejlettebb játéktechnikát ötvöző VirtNet totális fizikai és szellemi élménnyel járó kalanddá tette a virtuális játékot. Nem véletlenül lett ez Michael szenvedélye. Most viszont akárhányszor merül, az életét teszi kockára.
A VirtNet halálos küzdelem színterévé vált, ahol napról napra növekszik a hírhedt kiberterrorista, Kaine ereje és hatalma. Már közel áll gyilkos tervének, a Halandósági elvnek a megvalósításához. Ha eléri célját, felszámolja a határt a valóság és a virtuális tér között, és ezzel uralma alá hajtja az egész világot. Úgy fest, már csak Michael és barátai állíthatják meg – már persze ha azok, akiket Michael annak gondol, valóban a barátai. Ahogy a játék és a valóság határai egyre inkább elmosódnak, úgy lesz a virtuális álomból igazi rémálom.


LETÖLTÉS

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem működik a link!

Domimre53 írta...

Nekem sem működik a link!

Marien írta...

Köszönjük a visszajelzést, már működik a link... :)

Unknown írta...

Mi is köszönjük!

Megjegyzés küldése